Videreutdanning i helsesykepleie
Videreutdanning i helsesykepleie
En videreutdanning i helsesykepleie er klinisk orientert og retter seg mot sykepleiere som ønsker en faglig fordypning innen helsesykepleiefaget.
En videreutdanning i helsesykepleie er klinisk orientert og retter seg mot sykepleiere som ønsker en faglig fordypning innen helsesykepleiefaget.

Studiets relevans
Helsesykepleiers arbeidsområde i kommunehelsetjenesten er i hovedsak knyttet til helsestasjon og skolehelsetjeneste og helsestasjon for ungdom (HFU). Helsestasjonstilbudet når fram til nesten alle barn de første leveårene uavhengig av foreldrenes sosiale posisjon, og medvirker til utjevning av sosial ulikhet på helseområdet. En velfungerende skolehelsetjeneste som bidrar til å fremme god psykisk og fysisk helse hos barn og unge er viktig i et folkehelseperspektiv.
HFU er med sine gratis helsetjenester til ungdom mellom 13 og 25 år et viktig tilbud i en sårbar alder med mange fysiske og psykiske endringer.
Kompetanse og kvalifikasjoner
En videreutdanning til helsesykepleier skal bidra til at kandidaten har en dypere forståelse av utfordringer i folkehelsearbeidet generelt, og helsestasjons-og skolehelsetjenesten spesielt og hvordan disse kan ivaretas. Studiet skal videre kvalifisere til stillinger som helsesykepleier i kommunen.
Overordnet læringsutbytte
Sykepleiere med videreutdanning i helsesykepleie har inngående kunnskap og forståelse for barn, unge og familiers situasjon. De har avansert kompetanse i å vurdere helsebehov og kan ta ansvar for å planlegge, utøve og evaluere helsestasjons-og skolehelsetjenesten. Videre skal de kunne arbeide tverrfaglig og kunnskapsbasert for å sikre best mulig ivaretakelse og oppfølging av brukere.
Praksis
Ti uker av studiet (4 vårsemestret + 6 høstsemesteret) er praksis i helsestasjon- og skolehelsetjenesten. VID vitenskapelige høyskole tilstreber å få praksisplasser i nærheten av der helsesykepleierstudentene bor, men det varierer hvor mange praksisplasser vi får i hvert fylke (utenfor østlandsområdet) fra år til år. Studentene må derfor være fleksible. Du kan ikke regne med å få praksisplass på hjemstedet ditt. Det kan bli nødvendig med pendling eller leie av hybel i praksisperiodene. Utgifter i forbindelse med reise/boutgifter refunderes ikke for studenter ved helsesykepleierutdanningen.
Påbygg til mastergrad
Videreutdanningen kan inngå som første del av master i klinisk sykepleie.
Fakta og priser
Studieby
Programkode
Videreutdanning i helsesykepleie
Gjennomføring
Deltid
Studiepoeng
60
Studiets lengde
2 år.
Støttet av Lånekassen?
Studieplasser
50
Undervisningsspråk
Norsk
Opptakskrav
Deltid 2021-2022
- NOK 600 Semesteravgift
- NOK 320 Kopiavgift / studentråd
- Studieavgift NOK 17600
- Totalt per semester NOK 18520
Fagansvarlig
Organisering av studiet
Uker for videreutdanning i helsesykepleie skoleåret 2021-2022:
- Høst 21: uke 36/37, 42/43, 48/49
- Vår 22: uke 5/6, praksis 10-13, 20/21.
Søknad
Søknadsfrist
15. april 2021
Opptakskrav
Norsk autorisasjon i sykepleie og minst ett års praksis som sykepleier. Praksis regnes fra og med dato for utstedt autorisasjon.
Søker må være kvalfisert iht. opptakskravene innen søknadsfrist 15. april. Søknadsfristen er absolutt. Det er derfor viktig at du laster opp all dokumentasjon innen denne fristen. Dokumentasjon som er lastet opp senere enn 15. april blir ikke tatt hensyn til.
Dokumentasjonskrav
Følgende må lastes opp i søknadsweb når du søker og senest innen søknadsfristens utløp:
- Vitnemål fra bachelorgrad
- Norsk autorisasjon som sykepleier / HPR-nummer
- Signert(e) arbeidsattest(er) som inneholder fra dato og til dato, hvor du har jobbet og stillingsprosent.
- Følgende gjelder kun søkere i kvote for konstituerte helsesykepleiere: bekreftelse fra leder på stilling som konstituert helsesykepleier. 20 % av studieplassene er forbeholdt søkere som jobber som konstituerte helsesykepleiere.
Arbeidsavtaler/-kontrakter og CV godkjennes ikke som dokumentasjon på arbeidspraksis.
Annen dokumentasjon
Når du har fått opptak til studiet, kreves det
Søkere med utenlandsk utdanning må dokumentere at de oppfyller krav til norsk- og engelskkunnskaper i Forskrift om opptak til høgre utdanning (For-2017-01-06-13).
Om rangering av søkere
Spørsmål om opptak?
- Frida Heim Lødeng, studiekonsulent, Oslo, telefon: +47 22 96 37 51, e-post: opptak@vid.no
Ressurser
- Studieplaner/fagplaner
- Pensumlister
- 2020-2021: Pensumlister høst 2020, Videreutdanning i helsesykepleie. Kompendiet finner du i Canvas: MAKSHEL5000-1 20H Grunnlagsforståelse.
- 2020-2021: Pensumlister høst 2020, Master i klinisk sykepleie, studieretning helsesykepleie, VID Oslo.
- 2019–2020: Pensumlister høst 2019, Master i sykepleie med et kommunehelsetjenesteperspektiv, VID Oslo, Diakonova
- 2019–2020: Pensumlister vår 2020, Master i sykepleie med et kommunehelsetjenesteperspektiv, VID Oslo, Diakonova
- 2018–2019: Pensumliste, master i sykepleie med et kommunehelseperspektiv, deltid 2018-2019
- 2017–2018: Pensum, master i sykepleie med et kommunehelsetjenesteperspektiv, 2017–2018