Nyheter

Informasjon om koronavaksinering av studenter i Oslo

Informasjon om koronavaksinering av studenter i Oslo

Informasjon om koronavaksinering av studenter i Oslo

Oslo kommune har ansvar for å tilby vaksine til de som oppholder seg i kommunen. Dette gjelder også studenter som ikke er folkeregistrert i Oslo. Vaksinering mot covid-19 foregår ved Oslo kommunes vaksinasjonssentre i bydelene.

Vi oppfordrer alle studenter ved VID vitenkapelige høgskole i Oslo til å registrere sitt ønske om vaksineOslo kommunes nettsider, uavhengig av om man tilhører prioritert gruppe eller ikke. Dette er spesielt viktig for deg som oppholder deg i Oslo, men som ikke er folkeregistrert her.

Prioriterte grupper

Hvis du ikke har blitt innkalt til vaksine hos oss og tilhører prioriteringsgruppene 5, 6 eller 7, må du ta kontakt med fastlegen din i SiO Helse snarest mulig slik at han eller hun kan melde fra til bydelens vaksinasjonssenter.

For informasjon om prioriteringsgrupper, se FHI.no.

Studenter som oppholder seg i ulike kommuner for vaksinedose 1 og vaksinedose 2

Hovedregelen er at dose 1 og dose 2 skal settes på samme sted. Det er per nå vanskelig med individuelle tilpasninger og tilretteleggelser, og per i dag er regelen at du må få begge doser i Oslo kommune.

Har du ikke Bank-ID eller norsk personnummer?

For å bli registrert i vaksinekøen må du ringe koronatelefonen på telefon 21 80 21 82. Velge tastevalg «vaksine», og du vil bli satt i kontakt med vaksinesenteret i din bydel.

Koronatelefonen kan hjelpe på 23 ulike språk, og har også tilgang til tolketjeneste.

Studenter som skal på utveksling/utenlandsstudier

  • Innkalling til vaksinasjon for 18-24 åringer vil skje fortløpende, og startet denne uken. De som er fra 25-39 år vil bli innkalt fra og med uke 26.
  • De som skal utenlands på utveksling eller utenlandsstudier velger time til vaksinasjon som normalt når de mottar SMS fra Helseboka. De velger altså en passende time for vaksinedose 1, og velger samtidig en time for vaksinedose 2, selv om den muligens er for sen i forhold til avreise.
  • Når de kommer til sin time for vaksinedose 1 må de medbringe en form for verifikasjon på utveksling/utenlandsstudier. Timen deres for vaksinedose 2 vil da kunne bli fremskyndet slik at de rekker å få den før avreise. Minimums intervall mellom de to vaksinedosene er 3-4 uker, avhengig av hvilken vaksinetype de blir tilbudt.

Les mer om koronavaksine på SiO sin side.