Nyheter

Meave Elida Myklebostad Kirwin er månedens alumn i oktober

Meave Elida Myklebostad Kirwin er månedens alumn i oktober

Meave Elida Myklebostad Kirwin er månedens alumn i oktober

Hva gjorde at du valgte å studere ved Diakonova?

Jeg valgte å studere ved Høyskolen Diakonova, som det het da, fordi jeg hadde hørt at det var en bra skole - noe som stemte veldig godt. Min venninne studerte et år over meg, og moren til en annen venninne er lærer ved skolen. Derfor følte jeg nok en ekstra tilknytning til Diakonova.

Har du noen gode minner, noe du husker fra studietiden?

Jeg har kanskje ikke noen spesifikke minner som jeg kommer på nå, men jeg husker at det var et inkluderende miljø. Ikke bare bland studentene, men også de ansatte. På den tiden hadde skolen to opptak i året, og det var ca 50 studenter i mitt kull. Vi fikk et tett og godt forhold studentene imellom, men også til de ansatte. Foreleserne husket navnene til alle studentene og vi hilste alltid på hverandre i gangene. Jeg satt i studentrådet alle tre årene og var leder i ett år, og dette gjorde kanskje at jeg følte spesielt mye på at dette var unikt.

Var det vanskelig å få jobb etter at du var ferdig utdannet? Kan du si litt om dine karrierevalg?

Jeg husker at jeg stresset mye med å få jobb da jeg begynte å avslutte bacheloren. Noen var veldig flinke til å søke i god tid på jobber, men jeg hadde ikke problem med å få jobb selv om jeg ikke var så flink. Da jobbet jeg på Diakonhjemmet som pleieassistent ved siden av studiene, så det ble til at jeg fortsatte å jobbe der som sykepleier etter at jeg var ferdig på Diakonova.

Hvordan var overgangen fra studentlivet til arbeidslivet?

Som nyutdannet var jeg nok litt selvsikker og tenkte at det ikke kom til å bli så stor forskjell fra pleieassistent til sykepleier, siden jeg var kjent på avdelingen. Det stemte ikke! Allerede første dagen fikk selvtilliten min en god knekk, og jeg trodde jeg måtte revurdere yrkesvalget mitt. Men, etter hvert gikk det bedre og jeg fikk kjenne på mestring i arbeidsoppgavene. Etter et halvt år følte jeg at jeg hadde god kontroll, og i dag er jeg utrolig glad for at jeg ikke gav opp. Det er gøy når man føler at ting snur og man kjenner at man faktisk er ganske flink.

Hva liker du best med jobben du har i dag?

Etterhvert byttet jeg jobb til Legevakten i Aker og Bærum. Legevakten var et veldig spennende og bra sted å jobbe, men jeg kjente at jeg savnet sykehus. Så, før sommeren i år byttet jeg over til gynekologisk sengepost på Bærum Sykehus. Det jeg er mest fornøyd med her er at vi både har et godt arbeidsmiljø og det er faglig interessant. Det er også medisinsk plastikk på avdelingen, så man får varierte arbeidsoppgaver innen både medisin og kirurgi.

Jeg liker nye utfordringer, og gleder meg til å fortsette på denne avdelingen!