Drømmejobben sikret mens han studerte
Det beste med studietiden var den gode tilgangen til lærerne, det fine studiemiljøet, og at jeg hadde jobb å gå til før…
Studier • Helse • Videreutdanning
Er du sykepleier og ønsker å bli enda bedre i møte med mennesker med akutt eller kritisk sykdom eller skade? Med en videreutdanning i akuttmedisinsk sykepleie får du spisset kompetanse på feltet og tryggheten som trengs.
Priser
Programansvarlig
Videreutdanning i akuttmedisinsk sykepleie Deltid Bergen (AKUTTSPL)
For søkere med utenlandsk helsefaglig utdanning er det kun arbeidserfaring etter innvilget norsk autorisasjon som blir vurdert.
CV, arbeidsavtaler og arbeidskontrakter godkjennes ikke som dokumentasjon på arbeidspraksis.
Når du har fått opptak til studiet, kreves det
Søkere med utenlandsk utdanning må dokumentere at de oppfyller krav til norsk- og engelskkunnskaper etter Forskrift om opptak til høgre utdanning, For-2017-01-06-13.
Studiet er organisert i tre intensive undervisningsuker med hovedsakelig fire dagers uke i hvert semester. I tillegg til undervisningsukene er det til sammen seks uker med praksisstudier i akuttmottak, kommunehelsetjenesten og andre relevante praksissteder. Praksisukene gjennomføres utenom undervisningsukene.
I første semester av utdanningen skal studentene ha to uker med praksis i kommunehelsetjenesten. Aktuelle praksissteder er ved ØHD senger, legevakt og ambulanse. I andre semester er det fire uker med praksis i spesialhelsetjenesten (akuttmottak).
To uker praksis i kommunehelsetjenesten 1. semester:
Høgskolen legger til rette for praksisplasser for studenter i Bergensområdet. Studenter som ikke bor i Bergen og omegn oppfordres til selv å skaffe praksisplasser på eller i nærheten av eget hjemsted. Praksisplassene må godkjennes av høgskolen.
Fire uker praksis i spesialisthelsetjenesten 2. semester
Høgskolen legger til rette for praksisplasser i spesialisthelsetjenesten i samarbeid med studentene. Dette gjelder studenter fra hele landet. Praksisplassene må godkjennes av høgskolen.
Samlingsuker
Høst 2023 - uke 37, 43 og 48 (endret fra uke 47 den 16.05.2023)
Vår 2024 - 3, 11 og 17
Første samlingsuke starter mandag kl. 11.00 og avsluttes fredag senest kl. 13.00.
Resten av samlingsukene starter mandag kl. 11.00 og avsluttes torsdag senest kl.16.00. Fredag er studiedag.
Har du spørsmål om opptak, ta kontakt med Merete Gloppen, studiekonsulent, Bergen, telefon: +47 55 69 92 52, e-post: merete.gloppen@vid.no
Videreutdanningen i akuttsykepleie skal dyktiggjøre sykepleiere i møte med akutt/kritisk syke pasienter og bidra til bred kompetanse og forståelse for kompleksiteten i den akuttmedisinske kjeden.
sykepleiere som arbeider, eller ønsker å arbeide med pasienter med akutt og/eller kritisk sykdom eller skade både i kommune- og spesialisthelsetjenesten.
Opptak til studiet skjer på grunnlag av fullført bachelor i sykepleie fra høgskole/universitet og minimum ett års relevant, pasientrettet yrkespraksis som enten er 100% stilling eller sammenlagt tilsvarende 100% stilling etter fullført utdanning.
Hvis du har utenlandsk helsefaglig utdanning er det kun arbeidserfaring etter innvilget norsk autorisasjon som blir vurdert. Søkere med utenlandsk utdanning må dokumentere at de oppfyller krav til norsk- og engelskkunnskaper i forskrift 6. januar 2017 nr. 13 om opptak til høgre utdanning.
Studiet er samlingsbasert med 3 ukesamlinger per semester og arbeidskrav mellom ukesamlingene.
Kunnskaper, ferdigheter og generell kompetanse skal integreres i studentenes praksis, og det er lagt opp til varierte læringsarenaer.
Sammenhengen mellom teoretisk kunnskap og praktisk trening står sentralt i utvikling av studentenes vurderings- og handlingskompetanse. Det tilstrebes gjensidighet og samspill mellom tanke og handling, vurdering og praktiske ferdigheter. Faglig og personlig vekst fremmes gjennom refleksjon og bearbeiding av ny kunnskap og egne erfaringer gjennom egnede arbeidsmåter og studieformer.
Studiets fagmiljø består av fagpersoner fra høgskolen, spesialisthelsetjenesten og kommunehelsetjenesten.
Videreutdanningen skal bidra til å dekke det økende behovet for høy faglig kompetanse i møte med den akutt/kritisk syke pasienten på ulike tjenestesteder i spesialist- og kommunehelsetjenesten.
Ja, videreutdanningen i akuttmedisinsk sykepleie kan inngå som første del av Master i klinisk sykepleie.
At VID er en diakonal høgskole, betyr at vi bygger på et kristent verdigrunnlag. Det stilles ikke krav om kristen bekjennelse for å bli tatt opp som student. Vi tilstreber åpenhet og en vid horisont og ønsker derfor studenter med ulik bakgrunn og livssyn velkommen.
Det beste med studietiden var den gode tilgangen til lærerne, det fine studiemiljøet, og at jeg hadde jobb å gå til før…
Det er de mulighetene yrket gir meg som har fristet meg mest til å velge sykepleiestudiet. Det er mennesket til…
Som soldat i Afghanistan fikk Øystein Strømsnes (35) oppleve hvor mye han kunne hjelpe med enkle midler. Det avgjorde…