Master i helsefremmende relasjonsarbeid
Master i helsefremmende relasjonsarbeid
Master i helsefremmende relasjonsarbeid er et tverrfaglig studietilbud som tematiserer etiske, psykologiske/psykiske og sosiale perspektiver på relasjonsarbeid.
Master i helsefremmende relasjonsarbeid er et tverrfaglig studietilbud som tematiserer etiske, psykologiske/psykiske og sosiale perspektiver på relasjonsarbeid.

Relasjonsarbeid innenfor profesjonell praksis innebærer å jobbe bevisst med relasjonen mellom pasient/bruker og fagutøver som en integrert del i helse- og sosialfaglig arbeid. Master i helsefremmende relasjonsarbeid er et tverrfaglig studietilbud som tematiserer etiske, psykologiske/psykiske og sosiale perspektiver på relasjonsarbeid.
Fokus på verdier og relasjoner skal bidra til kritisk tenkning og etisk refleksjon i profesjonell praksis og utgjør studiets profil og kjerneområde.
Første del av masterprogrammet
Første del av masterutdanningen består av en spesialisering som er organisert som en 60 studiepoengs videreutdanning:
- Videreutdanning i psykisk helsearbeid
- Videreutdanning i psykososialt arbeid med barn og unge
- Videreutdanning i SEPREP Tverrfaglig Utdanningsprogram i behandling, rehabilitering og oppfølging av mennesker med alvorlige psykiske lidelser og ruslidelser
- Videreutdanning i rus- og avhengighetsproblematikk
Det tilbys i utgangpunktet 5 studieplasser pr studieretning.
Andre del av masterprogrammet
Masterutdanningens andre del er felles for alle studenter, uavhengig av studieretning. I denne delen videreutvikles og spisses temaene knyttet til etikk og systematisk refleksjon, relasjonelle perspektiver, samt til vitenskapsteori, forskningsmetoder og forskningsetikk.Masterutdanningen vil bygge opp under studentenes evne til å videreutvikle sin relasjonelle kompetanse og utvikle et kritisk blikk på egen praksis og relasjonens betydning i faglig arbeid.
For å bli tatt opp til masterprogrammet må du ha en bachelorgrad (180 studiepoeng) eller annen grad eller utdanning på tilsvarende nivå av minimum tre års omfang innenfor helse- og sosialfag, samt minst ett års relevant yrkespraksis i 100 % stilling etter fullført bachelorutdanning.
Samlinger på master i helsefremmende relasjonsarbeid:
- Høst 2020: uke 35 og 46
- Vår 2021: uke 3, 10 og 16
Videre studie-, arbeids- og yrkesmuligheter etter endt utdanning
Studiet kvalifiserer til stillinger knyttet til undervisning innenfor ulike kliniske arenaer eller til fagutvikling og forskning. Stillinger innenfor bl.a. helse- og omsorgsvirksomheter, NAV/sosialtjeneste eller barnevern som krever kunnskap på høyere grads nivå er relevante. Studiet gir kvalifikasjoner for faglige lederstillinger. Studiet kvalifiserer også for stipendiatstillinger knyttet til forskerutdanning/videre studier på doktorgradsnivå.
Målgrupper
Master i helsefremmende relasjonsarbeid, studieretning psykisk helsearbeid, retter seg mot personer med helse- og sosialfaglig utdanningsbakgrunn og relevant yrkespraksis som ønsker å videreutvikle sin relasjonskompetanse og få fordypet kunnskap i psykisk helsearbeid.
Master i helsefremmende relasjonsarbeid, studieretning psykososialt arbeid med barn og unge, retter seg i hovedsak mot personer med helse- og sosialfaglig og pedagogisk høyskole-/universitetsutdanning og andre med høyskole- eller høyere universitetsutdannelse med relevante arbeidsoppgaver. Studiet er primært for ansatte i kommuner og bydeler, og som arbeider med barn, ungdom og/eller unge voksne (0-23 år), men studiet kan også være åpent for søkere fra andre sektorer, tjenester eller organisasjoner som arbeider med barn og unge.
Master i helsefremmende relasjonsarbeid, studieretning rus- og avhengighetsproblematikk, retter seg mot personer som arbeider innenfor feltet rus- og avhengighetsproblematikk og som ønsker å utdype og utvikle sine kunnskaper og sin kompetanse i kombinasjon med å være i arbeid.
Master i helsefremmende relasjonsarbeid, studieretning behandling, rehabilitering og oppfølging av mennesker med alvorlige psykiske lidelser og ruslidelser, retter seg mot ansatte innenfor kommunehelsetjeneste, spesialisthelsetjeneste og andre som har behandlings- og oppfølgingsoppgaver overfor mennesker med alvorlige psykiske lidelser og eventuelt rusproblematikk. Studiet retter seg mot deltakere som er naturlige samarbeidspartnere fra kommune og spesialisthelsetjeneste i samme geografiske område.
Master i helsefremmende relasjonsarbeid
Studieby
Programkode
MAHELSEREL
Gjennomføring
Deltid
Studiepoeng
120
Støttet av Lånekassen?
Undervisningsspråk
Norsk
Opptakskrav
Priser MAHELSEREL 2020-2021
- NOK 460 Semesteravgift
- NOK 320 Kopiavgift / studentråd
- Studieavgift NOK 8600
- Totalt per semester NOK 9380
Fagansvarlig
Søknad
Opptak til studiet er lukket
Opptak åpner 1. februar 2021
Søknadsfrist er 15. april 2021
Opptakskrav
Krav for opptak til masterstudiet, 120 studiepoeng:
- 3. årig bachelor eller tilsvarende kompetanse og praksis. Se også opptakskrav iht. hver enkelt studieplan under.
Krav for opptak til masterstudiets 2. del, 60 studiepoeng:
- Ferdig avlagt videreutdanning innen en av de fire studieretningene, med gjeldende studieplan. Gjennomførte videreutdanninger med eldre studieplaner vil bli vurdert individuelt.
Spørsmål?
- Send en e-post til opptak@vid.no
ressurser
-
Studieplaner/fagplaner
- Studieplan master i helsefremmende arbeid studieretning psykisk helsearbeid
- Studieplan master i helsefremmende relasjonsarbeid studieretning rus- og avhengighetsproblematikk
- Studieplan master i helsefremmende relasjonsarbeid studieretning psykososialt arbeid med barn og unge
- Studieplan master i helsefremmende relasjonsarbeid studieretning SEPREP
- Pensumlister